Dansk frugt og grønt

Skrevet d. 22-08-2019

Hos Ingwersen vil vi gerne slå et slag for

de danske råvarer og sørge for at fortælle om de gode frugter, bær og grøntsager, vi har inden for de danske grænser. Vi er nemlig stolte af de afgrøder, vi har - og derfor har vi bl.a. mange forskellige danske blommesorter i sortimentet lige nu. Blommer bliver spist, som de er. Men de kan også syltes, koges til grød eller marmelade - og så fungerer de rigtig godt i bagværk. Blommer bliver dyrket over hele verden, men primært i Europa, hvor de fleste blommer bliver til svesker.

Der bliver faktisk dyrket mere end 2.000 blommesorter over hele verden og de varierer i størrelse og form. Nogle er aflange – nogle er runde. Smagen afhænger i høj grad af sorten og tidspunktet på sæsonen. Blommer er en stenfrugt, der vokser på træer af slægten prunus (blommetræ) og som hører til Rosenfamilien - ligesom vores dyrkede frugttræer og mange bærarter gør. Blommen stammer fra Lilleasien, og er kendt tilbage fra oldtiden som en krydsning mellem slåen og surkirsebær. De mest almindelige sorter er Ive, Reine Claude, Opal, Hanita, Bornholmsk Kæmpeblomme –Late Orange, Ouillions, Victoria og Kirke

Danske Blommer